Vår historia

En kort revy om företagets historia, nutid och framtid

Gastro Food AB har sina rötter och historia i två familjeföretag; Erzzmat AB och Matprodukter AB. I över 20 år stod dessa båda företag som kollegor och konkurrenter. Erzzmat AB drevs av familjen Hanna och Matprodukter AB av familjen Bennodanho. Under tidigt 1990-tal gick de från att vara lokala grossister för pizzerior till att växa som aktörer inom Småland, Västra Götaland, Blekinge och delar av Östergötland. Med en gemensam årlig omsättning på närmare 200 miljoner kronor blev dessa två företag betydande aktörer för pizzerior och snabbmatsrestauranger i stora delar av södra Sverige.

1 april 2014 skapar dessa familjeföretag ett gemensamt bolag – Gastro Food AB – där Erzzmat AB:s och Matprodukter AB:s expertis, mångåriga historia och erfarenhet samlas under ett och samma tak.

Med andra generationen i spetsen för Gastro Food AB, föryngras och skapas nytänkande i företaget. Vi stärker vårt fokus på att vara en ledande grossist för pizzerior och snabbmatsrestauranger. I dag är vi en av Sveriges största privatägda grossister mot detta segment. Vi skapar prispress för kunderna, ger dem fler alternativ, lanserar fler egenstyrda produkter som styrs direkt från producenten, samt skapar bättre villkor för både kunden och Gastro Food AB:s leverantörer.

Familjeföretaget som värnar om ditt företag

Gastro Food startade som ett familjeföretag och större delen av våra kunder är familjedrivna pizzerior och restauranger.

Vi fokuserar på att hitta lösningar och skapa möjligheter för familjeföretagens utmaningar. Därför lanserar vi tjänster och produkter som vi vet spelar roll för den upptagna företagaren.

Allt inom fastfood

Vi har troligtvis ett av Sveriges bredare sortiment inom pizza, kebab och hamburgare. Vi direktimporterar potatisprodukter, har egna varumärken inom pizzamjöl, och kan erbjuda allt från den mest prispressade pizzaosten till den finaste buffelmozzarellan. Vi tillgodoser allt från halvfabricerade hamburgare för festivalknallar till noggrant utvalda producenter av svenskt högrev. Vi förser restauranger och hamburgerbarer som önskar specifika produkter. Många kolgrillar måttbeställer kött för både gyros och souvlaki. För vedugnspizzerior har vi över 2000 produkter direkt från Italien. Produkter som är DOP, IGT och massproducerade varianter.

Fastfood behöver inte betyda dålig eller fet mat, utan lättillagad och tillgänglig mat. Vi visar gärna vilka alternativ världen har att erbjuda ett snabbkök. Vi erbjuder influenser från världens alla kök som skapar exotiska och goda lösningar.
Vi samarbetar med allt ifrån foodtrucks till mindre kedjor med ett 20-tal enheter runtom i Sverige.