Häng med på Gastro Foods resa!

Gastro Food AB har sina rötter och historia i två familjeföretag; Erzzmat AB och Matprodukter AB. I över 20 år stod dessa båda företag som kollegor och konkurrenter. Erzzmat AB drevs av familjen Hanna och Matprodukter AB av familjen Bennodanho. Under tidigt 1990-tal gick de från att vara lokala grossister för pizzerior till att växa som aktörer inom Småland, Västra Götaland, Blekinge och delar av Östergötland. Med en gemensam årlig omsättning på närmare 200 miljoner kronor blev dessa två företag betydande aktörer för pizzerior och snabbmatsrestauranger i stora delar av södra Sverige. 1 april 2014 skapade dessa familjeföretag ett gemensamt bolag – Gastro Food AB – där Erzzmat AB:s och Matprodukter AB:s expertis, mångåriga historia och erfarenheter samlas under ett och samma tak.

Med andra generationen i spetsen för Gastro Food AB, föryngras och skapas nytänkande i företaget. Fokuset stärks på att vara en av Sveriges största privatägda grossister för pizzerior och snabbmatsrestauranger. Gastro Food skapar prispress för kunderna, ger dem fler alternativ, lanserar fler egenstyrda produkter som styrs direkt från producenten, samt skapar bättre villkor för både kunden och Gastro Food AB:s leverantörer.

Sortimentsutveckling

Idag är vårt breda sortiment anpassat för allt ifrån snabbmatskedjor, till ordinära restauranger och caféer. Vi har ett stor intresse för mat från världens alla hörn, både från lokala producenter och globala aktörer. Vi utvecklar kontinuerligt sortimentet med nya artiklar och varumärken. Oavsett om du har en pizzeria, ett veganskt café eller ett storkök är vårt mål att förse dig med det du önskar. Vi har över 3000 produkter i vårt lager.

Vårt breda sortiment består av allt ifrån den mest prispressade pizzaosten till den finaste buffelmozzarellan. Vi har både halvfabrikat för festivalknallar och hamburgare från noggrant utvalda producenter av svensk högrev. Har du önskemål om specifika produkter? Hos oss kan du måttbeställa kött för kolgrillar, både gyros och souvlaki. För pizzerior med vedugn har vi direktimporterade produkter från Italien.

Vi värnar om ditt företag

Vi fokuserar på att hitta lösningar och skapa möjligheter för familjeföretagens utmaningar. Därför lanserar vi tjänster och produkter som vi vet spelar roll för den upptagna företagaren. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande av kunnig personal.

Vi levererar

Vi kör direktleveranser i stor Stockholm, Småland, norra Blekinge, södra Östergötland, delar av Västra Götaland. Leveranser till övriga delar av landet sker genom externa transportörer – ring oss för mer information.

Följ oss på sociala medier!

Ta del av våra snabba erbjudanden och andra roliga händelser i vårt företag.